Skip to main content

Stap 1: Vind jouw perfecte importauto

Voer de prijscalculatie uit en bereken eenvoudig en vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Welkom. Wij zijn een erkende auto-importeur, al jarenlang.
Wij mogen ons écht een specialist noemen, want dat hebben we bewezen.

25 jaar ervaring

Wij zijn al meer dan 25 jaar actief in het vak en kunnen jou op elk niveau begeleiden en adviseren.

Kwaliteit

Als deskundigen bieden wij de maximale transparantie, snelheid en prijs. Hierover hebben wij geen geheimen of kleine lettertjes.

Persoonlijke aanpak

Jij krijgt vanaf het begin één vaste contactpersoon. Wij doen er alles aan om jouw perfecte auto te importeren.

Een auto importeren, hoe werkt dat?

Stap 1: Vind jouw auto

Bekijk het aanbod van het grootste Duitse autoportaal en kies de auto die bij jou past.

Zoek auto

Stap 2: Opties en voorkeuren

Kies hoe je jouw auto geïmporteerd wil krijgen met mogelijke extra’s.

Zoek auto

Stap 3: Wij regelen de rest

Wij maken een prijscalculatie met een handmatig berekende hoogst haalbare BPM-korting en na akkoord importeren wij jouw auto. Daarin ontzorgen wij volledig. 

Zoek auto

Kun je jouw import auto niet vinden?

Geen probleem! Deel jouw voorkeuren in het formulier en wij gaan op zoek voor jou.

Alles over het importeren van een auto.

BPM bij import

Welke kosten kan ik verwachten bij het importeren?

Een tijdelijk kenteken

Ik heb een tijdelijk kenteken. Kan ik wel blijven rijden?

Wat is een aankoopkeuring?

Met een aankoopkeuring weet je precies wat de staat is van de auto die je wil kopen.

Afschrijvingstabel

Wat schrijft een nieuwe auto jaarlijks af?

Auto importeren Duitsland of ander EU-land

Een auto importeren uit Duitsland bespaart je veel geld. Duitsland is een echt autoland en het land bij uitstek om een importauto te vinden. Wist je dat 1 op de 6 medewerkers in Duitsland in de auto-industrie werkt? In Duitsland worden veel vaker nieuwe auto’s gekocht en ook veel vaker de luxer uitgevoerde auto’s. Maar liefst 3,6 miljoen nieuwe auto’s werden er in 2019 verkocht in Duitsland. Het aanbod gebruikte auto’s is in Duitsland dan ook significant groter dan in Nederland.
Er is vooral meer keuze in de luxere benzine- en dieselmodellen. In 2020 en 2021 werden er daarnaast ook veel meer Plug-In hybride auto’s en volledig elektrische auto’s verkocht vanwege gunstige subsidieregelingen met wel €9.000 voordeel. Ook dit type gebruikte auto is zeer interessant om vanuit Duitsland te importeren. Ook België en Oostenrijk zijn landen waar je heel goed een importauto kunt kopen.

Maar wil je een importauto kopen, dan is onze tip om te starten met zoeken in Duitsland. 88% van onze importauto’s komt uit Duitsland. In Nederland zijn de laatste jaren hoofdzakelijk nieuwe auto’s verkocht die fiscaal interessant waren. Daardoor is een enorm tekort ontstaan in de auto’s die op dit moment gewild zijn in Nederland. Duitse fabrikanten zoals Audi, BMW, Volkswagen, Skoda, Porsche en Mercedes zetten veel van hun auto’s in bij hun eigen medewerkers en ook in de short lease bij grote bedrijven zoals Bosch, Siemens, ThyssenKrupp of de Deutsche Bahn. Op deze manier komen er heel veel gebruikte auto’s, zogenaamde Jahreswagen, op de markt die gunstig als importauto geïmporteerd kunnen worden uit Duitsland. Wist je dat veel officiële Duitse dealers meer jong gebruikte Jahreswagen verkopen dan nieuwe auto’s? Importautokopen.nl helpt jou om je droom importauto te vinden. Importautokopen.nl is specialist in auto-import, dat hebben we bewezen.