Skip to main content

Alarmklasse 3

Een Alarmsysteem met hellingshoekdetectie is het meest gevraagde alarmsysteem. Een Kiwa SCM alarmsysteem klasse 3 moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Startonderbreker
  • Omtrekdetectie
  • Ruimtelijke detectie
  • Akoestische signalering
  • Optische signalering
  • Hellingshoekdetectie

Afhankelijk van diverse factoren kan het zijn dat een verzekeringmaatschappij een klasse 3 alarm als eis stelt. Met name door de nieuwe keuringseisen die per 1 januari 2021 zijn gesteld moeten mogelijk aanvullende maatregelen genomen worden, KE01. Met name auto’s met een Key-less Entry en/of Start systeem kunnen aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. De zogenaamde sleutel loze autodiefstal is een extra aandacht punt.

Als een af-fabriek Keyless Entry en/of Start systeem voldoet aan de gestelde eisen kan het voertuig gecertificeerd worden.  Alle af-fabriek startonderbrekers en alarmsystemen moeten getoetst worden aan de nieuwe voorschriften. Het is in uitzonderlijke gevallen niet mogelijk om een certificaat af te geven. De meeste voor Europa gebouwde auto’s kunnen echter gecertificeerd worden. Importautokopen.nl heeft al veel klasse 3 alarmsystemen met hellingshoekdetectie ingebouwd. Ook alarm klasse 4, 5 en ook klasse TV (terugvindsysteem) kunnen wij voor je inbouwen bij een import auto.

Wanneer alarmklasse 3 verplicht?

Onderstaand een richtlijn. De eisen verschillen per verzekeraar.

*€50.000 – €75.000 nieuwwaarde

Indien je een auto alarm wil laten inbouwen in je import auto neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Interesse in het inbouwen van een autoalarm klasse 3? Neem contact met ons op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Audio

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer