Skip to main content

BTW import auto

Als je een import auto gaat kopen in Duitsland of een ander EU land ben je verplicht om btw te betalen. In Nederland is de btw 21%, in Duitsland 19%.

Als je een auto zakelijk gaat kopen dien je erop te letten dat je een auto koopt waarvan de btw nog te verrekenen is. Dit noemen ze een BTW auto. In Duitsland eraan te herkennen dat Mehrwertsteuer(MwSt) ausweisbar is.

Wat is verschil tussen Marge en BTW auto?

Is een auto eenmaal van een particulier geweest dan noemen ze dit een Marge auto. De btw is afgedragen aan de fiscus en kan niet meer teruggevorderd worden. Voor een zakelijke klant is het dus van belang dat je een auto kiest waarvan de btw te verrekenen is. Voor een particuliere klant is dit niet van belang.

Btw import auto 6 maanden en minder dan 6.000km

Als particulier moet je erop letten dat de auto minimaal 6 maanden oud is of 6.000 kilometer heeft gereden als je een marge auto koopt. De Nederlandse belastingdienst ziet een jongere auto of een auto met minder kilometers bij het importeren btw technisch als nieuw. In dat geval moet je de btw afdragen in Nederland. Dus voorkom dubbele heffing bij een jonge import auto. Koop je als particulier een gebruikte btw auto dan betaal je alleen in Duitsland de btw. Omdat er 2% btw verschil in Nederland is heb je dan extra voordeel. Voor de zakelijke rijder maakt het btw tarief niet uit omdat hij de btw terug kan vorderen bij de belastingdienst.

Auto importeren zonder btw

Als zakelijke klant koop je de auto zonder btw van de buitenlandse dealer. Dit noemen ze ook wel een intracommunautaire verwerving. De buitenlandse dealer is verantwoordelijk voor de btw en moet veel zaken vastleggen en documenteren voor de belastingdienst. Het komt regelmatig voor dat de buitenlandse dealer een borg vraagt ter hoogte van de btw. Deze btw krijg je dan terug zodra alle gevraagde documenten zijn bezorgd. Dit zijn meestal de internationale vrachtbrieven (CMR) en de registratie van de auto.

Belastingdienst auto importeren

De buitenlandse belastingdiensten en de Nederlandse belastingdienst werken samen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn belasting betaalt. Een goede begeleiding bij het importeren is dan ook zeer belangrijk om geen problemen te krijgen.

Importautokopen.nl is specialist bij het importeren van auto’s.

Heb je jouw importauto gevonden op internet? Plak hieronder de URL van jouw gevonden import auto pagina.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Audio

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer