Skip to main content

BPM bestelauto

De BPM voor een bestelauto wordt anders berekend dan bij een personenauto. De BPM voor een bestelauto is een percentage van de netto catalogusprijs, met een aftrek of toeslag, afhankelijk van de brandstof.

 

Soort motorvoertuig % netto-catalogusprijs Aftrek Toeslag
Bestelauto (geen diestelmotor) 37,7% €1283 €0
Bestelauto 37,7% €0 €273

Geen BPM voor zakelijke klanten bestelauto

Als zakelijke klant hoef je geen BPM te betalen voor je bestelauto. Zolang de bestelauto zakelijk bereden wordt, is geen BPM-afdracht nodig. Ga je de auto verkopen dan is het wel noodzakelijk dat je deze met een BPM-doorschuifregeling voor ondernemers verkoopt. Je loopt anders het risico dat je als verkopende partij alsnog de rest BPM moet betalen. Dit komt o.a. voor als de auto niet verkocht wordt aan een erkend btw-plichtig bedrijf, bijvoorbeeld aan een particulier.

BPM Doorschuifregeling ondernemers.

Download hier uw formulier 

U kunt met dit formulier de doorschuifregeling van de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen (bpm) bij de verkoop van een auto vastleggen.

BPM afschrijving bestelauto na 5 jaar 100%

Voor een bestelauto geldt de eerste 5 jaar afschrijving met de forfaitaire tabel. Na 5 jaar is het afschrijvingspercentage van een bestelauto 100%.
De BPM voor een bestelauto is een percentage van de netto catalogusprijs met een aftrek of toeslag, afhankelijk van de brandstof.

Voorwaarden bestelauto

Een bestelauto is hoofdzakelijk ingericht voor het vervoer van goederen. Een bestelauto heeft een toegestane maximummassa van 3.500 kilo of minder. De toegestane maximummassa is het gewicht van de bestelauto plus de maximaal toegestane lading.
Verder moet de bestelauto voldoen aan de algemene eisen:

  • De laadruimte moet een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte.
  • In de laadruimte mogen geen zitplaatsen zijn.

Specifieke eisen:

Elk type bestelauto heeft voor de bpm eigen specifieke eisen voor de afmetingen van de laadruimte en de cabine. Deze eisen gelden voor de volgende typen bestelauto’s:

  • Grote bestelauto
  • Bestelauto met verhoogd dak
  • Middelgrote bestelauto zonder verhoogd dak
  • Bestelauto met open laadbak, enkele cabine en 1,5 cabine
  • Bestelauto met dubbel cabine

Op de website van de belastingdienst (belastingdienst.nl) vind je de specifieke eisen die aan de verschillende typen bestelauto’s gesteld worden.

Bekijk hier.

Grote keuze Mercedes en Volkswagen bedrijfsauto’s

In Duitsland, Oostenrijk en België zijn veel goede jonge Mercedes en Volkswagen bestelauto’s te koop. Maar ook passende bestelauto’s van andere merken, zoals Renault, Ford en Fiat, kunnen wij snel en efficiënt vanuit deze landen importeren. We begeleiden jou graag naar je nieuwe bedrijfsauto.

Van een bedrijfsauto moet BPM-aangifte gedaan worden en dit kunnen wij uiteraard allemaal voor je regelen. Ook de veel gevraagde financial lease wordt door ons volledig verzorgd.

Interesse in het importeren van een bestelauto? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Audio

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer