Skip to main content

Garantie auto

Een auto heeft af fabriek minimaal 2 jaar garantie en het aantal kilometers dat je ermee mag rijden is onbeperkt. Deze garantietermijn is wettelijk en Europees geregeld. Je bent als berijder wel verplicht om je auto volgens opgave van de fabrikant te onderhouden. De officiële merkdealers zullen je auto altijd volgens deze voorwaarden onderhouden. Maar ook andere garagebedrijven kunnen zonder verlies van garantie onderhoud plegen. De accu’s van hybride auto’s en de accu’s bij elektrische auto’s hebben vaak 5 en 8 jaar garantie.

Merkgaranties voor gebruikte import-auto

Meerdere fabrikanten hebben een eigen garantie programma voor hun gebruikte auto. Bij BMW noemen ze dit “BMW premium selection” garantie en bij Volvo “Volvo select” garantie. Koop je een auto bij DasWeltAuto, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, dan krijg je “DasWeltAuto Gebrauchtwagengarantie”. “Audi Gebrauchtwagen Plus” is een garantielabel van Audi.
Zo heeft ieder merk zijn eigen garantielabel met verschillende voorwaarden.

Importautokopen.nl helpt jou om de auto met de juiste garantie te vinden.

Waar moet ik zijn bij een garantie geval?

Zolang de auto fabrieksgarantie heeft neem je contact op met de dichtstbijzijnde dealer van dat merk. Na afloop van de fabrieksgarantie dient contact te worden opgenomen met de leverende dealer. Deze zal de garantieaanvraag aannemen en instructies geven over hoe verder te handelen. De leverende dealer moet altijd een eerste kans krijgen om de auto te herstellen. Bel je liever niet zelf met de buitenlandse leverancier dan doen wij dat voor je. Importautokopen.nl blijft jouw partner ook na levering van de auto.

Bel +31 (0) 88 166 87 00 of WhatsApp 31 (0) 65 140 08 32

Wettelijke garantie

(Non-)Conformiteit en wettelijke garantie:
Volgens de wet het je recht op een deugdelijk product. Dat houdt in dat een product geschikt is voor normaal gebruik. We noemen dit in de volksmond ‘wettelijke garantie’. Als je kunt aantonen dat het product niet de eigenschappen heeft die je mag verwachten volgens het contract dan kun je van de verkoper herstel of vervanging van de product eisen. Maar welke eigenschappen je mag verwachten bij een auto is onder andere afhankelijk van:

  • type auto
  • prijs van de auto
  • bouwjaar van de auto
  • kilometerstand
  • informatie van de verkoper
  • informatie op de koopovereenkomst
  • informatie in de brochure of folder van de fabrikant

Hoe ouder en goedkoper het product, hoe minder je ervan mag verwachten.
De ‘wettelijke garantie’ is Europees geregeld, dus je hebt ook ‘wettelijke garantie’ als je een auto koopt in Duitsland.

Is het verstandig om een extra garantie te kopen bij aankoop van een gebruikte auto?

Je wilt vooraf weten hoe het met de garantie van de auto geregeld is, want niets is zo fijn als te weten dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Zolang de auto nog fabrieksgarantie heeft, hoef je natuurlijk geen extra garantie te kopen. Ook als er een extra fabrieksgarantie op de auto zit, zoals bijvoorbeeld bij DasWeltAuto of BMW Premium Selection, hoef je deze niet extra af te sluiten.
De grootste Europese garantie-aanbieder is CarGarantie. Cargarantie werkt achter de schermen met veel grote merken samen. CarGarantie kan, zodra de fabrieksgarantie verloopt, de garantie overnemen. Er zijn verschillende pakketten, maar het is aan te raden om altijd voor de meest uitgebreide garantie te gaan. Dit is weliswaar iets duurder, maar er niets vervelender dan dat bepaalde onderdelen uitgesloten zijn. 6, 12 of 24 maanden garantie kunnen worden afgesloten. Je moet wel bedenken dat een garantie afsluiten altijd geld kost. Komt er dan niets aan je auto dan heb je dus voor niets betaald.
De eerste 6 maanden heb je sowieso garantie en vanaf 6 tot 12 maanden heb je garantie in geval van gebreken die bij aflevering al aanwezig waren (wettelijke garantie).

Importautokopen.nl weet precies welke garanties er mogelijk zijn.

Is er verschil in garantie bij een buitenlandse dealer?

Nee, er is geen verschil in garantie bij een buitenlandse dealer voor jou als klant. Als je de auto rechtstreeks bij de buitenlandse dealer koopt heb je precies dezelfde garantievoorwaarden als buitenlandse klant.

Verschil in garantie Nederlands autobedrijf en officiële buitenlandse dealer?

Ja, in jouw voordeel. Als je bijvoorbeeld een gebruikte Audi met het “Audi Gebrauchtwagen Plus” garantie pakket koopt bij een officiële Duitse Audi dealer dan zijn al de extra garantievoorwaarden van toepassing, soms wel tot 5 jaar garantie. Zou je dezelfde auto kopen bij een willekeurige dealer in Nederland dan gelden deze extra Audi garantievoorwaarden niet meer.

Importautokopen.nl helpt jou met het kiezen van de beste garantievoorwaarden.

Heb je jouw importauto gevonden op internet? Plak hieronder de URL van jouw gevonden import auto pagina.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Audio

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer