Skip to main content

Chiptunen van je auto

Middels onze tuning partner kunnen we je auto voorzien van een chiptuning. Wil je meer vermogen en brandstof sparen ontdek de mogelijkheden. Wij werken met de firma ECU-soft in België samen. Deze is toonaangevend in Nederland en België en heeft zeer goede recensies met een eigen testbank tot 2.000pk.

We kunnen chiptuning in 3 stage indelen

  • Stage 1
  • Stage 2
  • Stage 3

Stage 1 chiptuning is het aanpassen van bestaande motorsoftware. Het vermogen van de motor wordt hiermee vergroot..
Stage 2 chiptuning is een stap verder dan Stage 1. Hier wordt de luchtstroming naar de motor verbetert om de motor een beter rendement te geven. Ook het uitlaatsysteem kan dan worden aangepast.
Stage 3 chiptuning is een geavanceerde manier van tunen van je auto. Door het plaatsen van bijvoorbeeld een grotere turbo komt er meer koele lucht naar de motor waardoor het vermogen nog verder wordt verbeterd.

Is een chiptuning goed of slecht?

In de basis is een chiptuning Stage 1 zeker niet slecht. De prestaties gaan omhoog en het brandstof verbruik gaat naar beneden. Echter de auto fabrikanten kunnen garantie uit sluiten indien de software is aangepast. Dit is helaas tot stand gekomen omdat er in het verleden door onkundige tuners is gewerkt.
Houd er rekening mee dat zodra een auto getuned is de garantie op de auto vervalt.
Indien je een chiptuning wil laten uitvoeren van je import auto neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Interesse in chiptuning? Neem contact met ons op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Audio

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer