Skip to main content

Auto kopen Duitsland of ander EU-land

Een Duitse auto kopen is enorm populair. In 2021 is zelfs sprake van een toename met 60%. Dit komt vooral doordat in Nederland het aanbod zeer beperkt is en er een enorm prijsverschil kan zijn ten opzichte van eenzelfde auto kopen in Duitsland. Er zijn ook andere landen waar je goed kunt kopen en veel voordeel kunt krijgen. Een auto in Duitsland kopen is met behulp van een erkend auto-importeur voordelig, gemakkelijk, snel en veilig. Onze tip is om te starten met je zoektocht in Duitsland.

Waar moet je op letten bij een auto kopen in Duitsland of ander Eu-land?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een auto is een heel belangrijke vraag.
Een auto kopen in Duitsland tips:

  • Wie is de verkopende partij
  • Is het een btw of marge auto (alleen van belang bij zakelijk)
  • De totaalprijs van de auto, rijklaar in Nederland
  • Kilometerstand
  • Schadeverleden
  • Garantie
  • Mogelijkheden financiering of leasing

Wie is de verkopende partij?

Het is aan te bevelen om de auto in Duitsland te kopen bij een officiële dealer. Je betaalt dan misschien wel iets meer maar je hebt dan veel meer zekerheden. Maar natuurlijk ook bij een particulier kun je een goede Duitse auto kopen. Bedenk wel dat je geen garantie hebt bij kopen bij een particulier.

Is het een btw of marge auto?

Als zakelijke klant moet je erop letten dat je een btw-auto kiest in Duitsland. Je koopt immers zonder de btw. Voor een particuliere klant speelt dit geen rol.

De totaalprijs van de auto

Wat de auto uiteindelijk kost hangt af van de aanschafprijs van de auto, de BPM, transport- en importkosten. Met Importautokopen.nl weet je vooraf precies wat je totaalprijs van de auto wordt.

Kilometerstand en schadeverleden

Bij de aankoop van een gebruikte auto is het belangrijk de kilometerstand en het schadeverleden van de auto te kennen. Kilometerstand en schadeverleden zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde van de auto.

Garantie bij een auto

De fabrieksgarantie is minimaal 24 maanden en heeft een Europese dekking. Maar ook als de auto ouder is dan 24 maanden heb je altijd 6 maanden garantie wanneer je de auto koopt bij een Duitse dealer. Bij koop bij een particulier vervalt deze 6 maanden garantie. Hiermee moet je in dat geval wel rekening houden.

Financiering of leasingmogelijkheden bij auto kopen in Duitsland

Wil je een financiering of een financial lease afsluiten bij het kopen van een Duitse auto in Duitsland dan loop je mogelijk tegen het probleem aan dat de Nederlandse geldverstrekker het geld pas verstrekt als de auto op Nederlands kenteken staat. Importautokopen.nl kan je Duitse Import auto in die gevallen voorfinancieren.

Een tweedehands auto kopen waar op letten? Waarop letten bij aankoop auto?

Zoals in vorige paragrafen beschreven zijn er veel dingen waar je aan moet denken.
De belangrijkste tip is dat je een betrouwbare dealer of particulier uitzoekt. De officiële merkdealers zijn in de basis allemaal betrouwbaar. Met onze jarenlange ervaring kunnen we je helpen met het zoeken naar de juiste auto en de juiste leverancier.

Met Importautokopen.nl heb je een ervaren partner om je tweedehands auto te kopen in Duitsland of andere EU-landen.
Een auto kopen in Duitsland? Wij zijn een erkende auto-importeur, een specialist in import, dat hebben we al jarenlang bewezen.

Heb je jouw importauto gevonden op internet? Plak hieronder de URL van jouw gevonden import auto pagina.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

Alarm inbouwen

Lees meer

Alarm klasse 4

Lees meer

Alarm klasse 5

Lees meer