Skip to main content

Auto alarm

Een Auto Alarm is vanaf 2021 in te delen in 5 verschillende categorieën en er zijn nieuwe normen voor het certificeren van de systemen. Een Kiwa SCM alarm met het keurmerk CCV wordt vaak door de verzekeringsmaatschappijen als eis gesteld. Importautokopen.nl kan elk type auto alarm inbouwen voor je.

Vanaf 2021 praten we weer over klasse 1 t/m 5 en klasse TV

 • Een elektronische startonderbreker (klasse 1) voorkomt dat dieven met de auto op eigen kracht kunnen wegrijden.
 • Een alarmsysteem (klasse 2) voldoet aan dezelfde eis als een startonderbreker maar heeft extra een alarmering middels knipperlichten en sirene.
 • Een alarmsysteem met hellingshoekdetectie (klasse 3) treed in werking zodra deze geactiveerd wordt. Dit is het geval zodra je auto wordt weggesleept.
 • Een voertuigvolgsysteem (klasse 4) geeft automatisch de positie van het voertuig aan een alarmcentrale. Eis is positiebepaling via GPS, communicatie via GSM
 • Een voertuigvolgsysteem (klasse 5) voldoet aan dezelfde eis als klasse 4 met koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem en automatisch inschakeling van het blokkeersysteem.
 • Een terugvindsysteem (Klasse TV) moeten voertuigen binnen 48 uur in Nederland terug kunnen vinden. Deze systemen zijn voorzien van technieken die opsporing mogelijk moeten maken. Binnen 24 uur moet de locatie bekend zijn.

 Klasse 1

Klasse 2 Klasse 3 Klasse 4 Klasse 5 Klasse TV

Startonderbreker

Omtrekdetectie

Ruimtelijke detectie

Akoestische signalering

Optische signalering

Hellingshoek detectie

Koppeling met PAC

Positiebepaling volgens GPS

Communicatie via GSM

Koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem

Bepalen van positie en opsporen voertuig

De voordelen van een auto alarm inbouwen

 • Verkleint de kans op autodiefstal
 • Verkleint de kans op auto-inbraak
 • Premieverlaging bij verzekering
 • Je voldoet aan de beveiligingseisen die verzekeraars kunnen stellen

De nadelen van een auto alarm inbouwen

 • Mogelijk hoge aanschaf kosten
 • Abonnement bij klasse 4, 5 en klasse TV
 • Mogelijk aanvullende Maatregel KE01 nodig

SCM Alarm systeem bij een import auto

Importautokopen.nl is de aangewezen partij om je auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Wij voorzien je auto met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Dit keurmerk is vaak een eis van de verzekeringsmaatschappijen. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf kiezen voor een alarmsysteem zonder dat dit een eis is van de verzekering.

Alle voor Europa geproduceerde auto’s hebben vanaf 1998 standaard een elektronische startonderbreker. Echter moeten alle af-fabriek startonderbrekers en alarm systemen per 1 januari 2021 getoetst worden aan nieuwe voorschriften. Als de auto voldoet aan de nieuwe eisen kunnen we direct het alarmklasse 1,2 of 3 certificeren. Voldoet de auto niet aan de nieuwe voorschriften dan moet er een Aanvullende Maatregel KE01 gedaan worden op het voertuig.

Ook kunnen we de auto voorzien van een klasse 4 of 5 alarmsysteem of klasse terugvindsysteem. De verzekeringsmaatschappijen bepalen wanneer en welke klasse alarm ingebouwd moet worden. Vaak zijn nieuwprijs en leeftijd en bepaalde voorwaarden bepalend. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen een klasse 4 of 5 of een terugvindsysteem te nemen zonder dat de verzekering dit eist. Indien je een auto alarm wil laten inbouwen van je import auto neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Wanneer autoalarm verplicht bij verzekering?

Onderstaand een richtlijn. De eisen verschillen per verzekeraar.

 • €50.000 of minder nieuwwaarde * geen aanvullend alarm
 • €50.000 – €75.000 nieuwwaarde * Alarmklasse 3
 • €75.000 of meer nieuwwaarde * Alarmklasse 4 of 5

Importautokopen.nl kan uw auto voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurd auto alarm klasse 1,2,3,4,5 en klasse TV met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Wij hebben veel ervaring met het inbouwen van alarm systemen.
Indien je een auto alarm wil laten inbouwen van je import auto neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Wanneer aanvullende maatregel KE01?

Als o.a. een af-fabriek Keyless Entry en/of Start systeem niet voldoet aan de gestelde eisen kan er alleen gecertificeerd worden als er een certificaat ” KE01 Aanvullende Maatregel” is uitgegeven op het voertuig. Het is in uitzonderlijke gevallen niet mogelijk om een certificaat af te geven. De meeste voor Europa gebouwde auto’s kunnen echter gewoon gecertificeerd worden.

Sleutelloze autodiefstal: Relay attack entry is een nieuwe vorm die criminelen gebruiken om heel snel en makkelijk een auto te stelen. Twee dieven werken samen, een staat er bij de deur of raam en vangt het signaal van de sleutel op en de andere staat bij je auto. Het signaal wordt versterkt doorgegeven en de dief kan de auto openen en wegrijden. De nieuwste auto’s hebben meestal een beveiliging hiervoor. Bepaalde Keyless systemen hebben geen beveiliging en zijn te gemakkelijk te stelen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de eisen zijn aangepast per 2021.

Interesse in het inbouwen van een autoalarm? Neem contact met ons op.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere diensten van ons

BPM bij import

Welke kosten kan ik verwachten bij het importeren?

Een tijdelijk kenteken

Ik heb een tijdelijk kenteken. Kan ik wel blijven rijden?

Wat is een aankoopkeuring?

Met een aankoopkeuring weet je precies wat de staat is van de auto die je wil kopen.

Afschrijvingstabel

Wat schrijft een nieuwe auto jaarlijks af?